
Hvorfor velge vedfyrt bakerovn?
Ingen over og ingen ved siden. Pizza i elektrisk eller gassfyrt ovn er jo godt. Men mat på bål er noe helt eget. Man får en helt unik smak på pizzaen i en vedfyrt bakerovn. Og det går fort!På 2 minutter er pizzaen ferdig stekt.
Pizza stekt på stein gir deg perfekt sprø bunn, men det stopper ikke der. Du må gjerne bake brød, steke fisk eller andre retter i denne ovnen. Ovnen fra Stadler Made er laget på skikkelig vis. Solid ovn i cortenstål med kvalitetsstein. Den er helt unik og gir deg to i en. En perfekt pizza og bakerovn – og en utepeis hvor du kan nyte bålet fra brennkammeret.

Slik fungerer pizzaovnen
Enkel men genial. Bålet fyres opp i brennkammeret, under bakerrommet. Bålet ligger i en egen innermodul som gir godt med lufttilførsel og beskytter utsiden for varme. Begge steinplatene blir varme og den øverste steinplaten reflekterer varmen ned. Varmen fra bålet går opp og gjennom bakkerkammeret. Røyken forsvinner opp og ut bak ovnen.

Oppskrift på hjemmelaget pizza i pizzaovn
Det finnes ingen fasit på den perfekte oppskriften på pizzabunn og ønsket fyll. Smak og behag. Noen liker den tynn og italiensk, andre tykk og noen vil kanskje utforske helt nye smaker. Eller kanskje du er den som kjøper ferdigbunn, det funker det også.
Ingredienser
- 6 dl mel type «00» (pizzamel), alternativt hvetemel
- 1 ts salt
- 25 g gjær
- 2 dl vann
- 3 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Bland mel og salt. Smuldre gjær i og elt inn litt og litt vann og olje. (1/3 av gangen) Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
- Legg deigen på et bord med mel og del i passe små størrelser. Rull disse til boller og dekk over med et kjøkkenhåndklede, la de hvile i ca 30 min.
- Da er det klart. Bakerovnen er varm og pizzadeigen kan kjevles ut til tynne, runde pizzabunner. Topp pizzaen med det du har lyst til, og skyv pizzaen inn i kammeret i pizzaovnen.