Skip to main content

Utepeis.

– Bålet som skaper sjelero, hyggelige stunder, gode samtaler og varme!

Det ligger i urmennesket. Stemningen settes og mulighetene er mange. Grilling og timevis av stirring inn i flammene. Se våre utepeiser og tilbehør. For hage, terrasse og hytta.

Utepeiser. Bålkosen til nye høyder.

Høst, vinter som sommer. Utepeisen gir deg bålkos hele året. Perfekt hjemme eller på hytta. Og muligheten for grilling er der også.

En Espegard Utepeis

Be inn til hyggelige stunder rundt bålet og varmen. Eller kos deg helt alene med en utepeis. En utepeis med pipe er så mye mer enn bare et ildsted. Et vakkert smykke i hagen eller på terrassen. Alle utepeisene har mulighet for grilling – prøv deg på matlaging utendørs over bålet.

Pizzaovn i corten

Pizzaovnen som også kan brukes som utepeis

Se også vår enkle men geniale Pizzaovn. Er du ute etter en perfekt kombo mellom bålkos og bakerovn er dette tingen for deg. Bak pizza som en italiensk proff med vedfyrt steinovn – og samtidig hygg deg rundt bålet.

Lag perfekt fyringsved - Vedkløyver fra Kindling Cracker

Kløyv ved enkelt, raskt og enkelt med denne geniale Vedkløyveren. 

3 solide tips til vedfyringen og bålet

Å fyre opp et bål er ikke lenger en stor kunst. Men alt blir litt bedre med noen smarte tips.

  1. Første bud: Bruk tørr ved! Er veden fuktig eller ikke fått tørket blir det mye røyk, og også vanskelig å få ordentlig fyr.
  2. Ikke bruk for store kubber. Småkløyvd ved gir mer fres i bålet og lagt mindre røyk. Legg på i ny og ne så unngår du også mye røyk.
  3. Tenn opp bålet fra toppen. Ja, du hørte riktig. Bygg opp bålet med noe middels kubber nederst. Kanskje to lag, og med nok luft imellom. Nå legger du tenn-brikettene på. Over der legger du småkløyvd opptenningsved. Fyr opp. Nå vil opptenningsveden på toppen ta fyr. Det varmer opp kubbene under. Det vil avgi gass fra kubbene som antenner mot toppen. Slik unngår du at disse gassene ikke blir brukt opp, om store kubber ligger øverst i bålet.

Lykke til 😉