Skip to main content

Ekte vedfyrt pizzaovn gir den beste smaksopplevelsen!

Pizza utendørs i hagen, i en vedfyrt pizzaovn må oppleves og prøves. Stek pizza på 2 minutter, og imponer hele gjestebudet.

Pizzaovnen som fungerer både som utepeis og bakerovn.

Kos deg utendørs med mat og bål! Hva er vell bedre enn å lage maten ute på ekte vis? Lag så mye mer enn bare pizza på denne solide ovnen i cortenstål.

Solid pizzaovn i cortenstål

Hvorfor velge vedfyrt bakerovn?

Ingen over og ingen ved siden. Pizza i elektrisk eller gassfyrt ovn er jo godt. Men mat på bål er noe helt eget. Man får en helt unik smak på pizzaen i en vedfyrt bakerovn. Og det går fort! På 2 minutter er pizzaen ferdig stekt.

Pizza stekt på stein gir deg perfekt sprø bunn, men det stopper ikke der. Du må gjerne bake brød, steke fisk eller andre retter i denne ovnen. Ovnen fra Stadler Made er laget på skikkelig vis. Solid ovn i cortenstål med kvalitetsstein. Den er helt unik og gir deg to i en. En perfekt pizza og bakerovn – og en utepeis hvor du kan nyte bålet fra brennkammeret.

Pizzaovn stadler made

Slik fungerer pizzaovnen

Enkel men genial. Bålet fyres opp i brennkammeret, under bakerrommet. Bålet ligger i en egen innermodul som gir godt med lufttilførsel og beskytter utsiden for varme. Begge steinplatene blir varme og den øverste steinplaten reflekterer varmen ned. Varmen fra bålet går opp og gjennom bakkerkammeret. Røyken forsvinner opp og ut bak ovnen.

Lag perfekt ved til Pizzaovn - Vedkløyver fra Kindling Cracker

Perfekt for fyring i pizzaovn. Kløyv ved enkelt, raskt og enkelt med denne geniale Vedkløyveren.

Pizzabrett for å skyve inn i ovn

8 tips til pizzastekingen, men som alltid - øvelse gjør mester

«Heads up, den første pannekaka blir aldri helt perfekt.» Så her er det bare å sette i gang. Du lærer underveis.

Se tipsene her

 • Bruk tørr, småkløyvd ved for rask oppvarming.
 • Vær tålmodig, sørg for at ovnen er skikkelig varmet opp. Hold ovnen varm underveis, men ikke for varm. Bare legg på litt småved underveis.
 • Ikke bruk for stor og mye topping. Husk at pizzaen er ferdig på noen få minutter. Har du f.esk større kjøtt biter som fyll, forstek de gjerne før de går på pizzaen.
 • Mel alt! Men ikke alt for mye (unngå brent mel) . Når du jobber med deigen, sørg for å ha litt mel på bakerflaten så deigen ikke kleber seg, og at den glir lett på spaden.
 • Dryss også litt mel på pizzaspaden. Da glir den lett inn i ovnen.
 • Finn spadetknikken. Raskt inn og raskt ut. Noen løfter opp pizzaen fra den ene siden, blåser under og glid spaden inn.
 • Vær rask i bevegelsene. Før pizzaen inn i kammeret med spaden. Dra spaden raskt tilbake og pizzaen bli liggende igjen.
 • Roter pizzaen underveis. Følg med på stekingen. Innerst i ovnen er det varmere enn ut mot åpningen. Snu pizzaen med spaden. Når den er klar, raskt inn med spaden og server.

Oppskrift på hjemmelaget pizza i pizzaovn

Det finnes ingen fasit på den perfekte oppskriften på pizzabunn og ønsket fyll. Smak og behag. Noen liker den tynn og italiensk, andre tykk og noen vil kanskje utforske helt nye smaker. Eller kanskje du er den som kjøper ferdigbunn, det funker det også 😉

Se oppskriften her

Ingredienser

 • 6 dl mel type «00» (pizzamel), alternativt hvetemel
 • 1 ts salt
 • 25 g gjær
 • 2 dl vann
 • 3 ss olivenolje

Fremgangsmåte

 1. Bland mel og salt. Smuldre gjær i og elt inn litt og litt vann og olje. (1/3 av gangen) Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter. Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
 2. Legg deigen på et bord med mel og del i passe små størrelser. Rull disse til boller og dekk over med et kjøkkenhåndklede, la de hvile i ca 30 min.

 3. Da er det klart. Bakerovnen er varm og pizzadeigen kan kjevles ut til tynne, runde pizzabunner. Topp pizzaen med det du har lyst til, og skyv pizzaen inn i kammeret i pizzaovnen.

 

Se flere oppskrifter og inspirasjon hos Stadler Made

Se også våre hagemøbler fra Canadian Outdoor

Unike møbler i bærekraftig sedertre, som står seg svært godt i et Nordisk miljø.

Hage og utebord

Kjøp her

Tilbehør

Kjøp her

Utebenk

Kjøp her

Utestoler og Hagestoler

Kjøp her

Takk, registreringsforespørselen din var vellykket!

Oppgitt e-postadresse er allerede abonnert, takk!